6.9 C
Amsterdam
maandag, mei 17, 2021
Home Marketing Tips voor het promoten van je bedrijf

Tips voor het promoten van je bedrijf

Je wilt natuurlijk opvallen met je nieuwe bedrijf, zorgen dat je naam bekend wordt. Alleen hoe doe je dat, zonder dat het je ontzettend veel geld kost? In dit artikel laten we je tips zien om je bedrijf te promoten. Wel is het aan te raden een strategie te bedenken voordat je begint met promoten, om ervoor te zorgen dat je geen tijd en geld verspilt aan iets dat misschien niet werkt.

Promoten van je onderneming door middel van een website en blog

Alles gaat tegenwoordig digitaal, en daar kun jij mooi van mee profiteren. Een website is dan ook echt noodzakelijk als jij je bedrijf wilt promoten. Zo kun je op de website leads genereren, producten verkopen en de potentiële klanten van informatie voorzien. Een blog op je website kan je helpen te laten zien dat je ergens verstand van hebt. Daarnaast zorgt dit ook voor organisch verkeer via de verschillende zoekmachines.

Gebruik visitekaartjes en flyers voor het promoten

Gelukkig zijn er ook nog offline tools die je in kan zetten, zoals visitekaartjes en flyers. Zorg ervoor dat je traditionele marketingmiddelen gebruikt in de huisstijl van jouw onderneming. Zo zorg je voor een professionele en betrouwbare uitstraling naar de klanten.

Ga samenwerken met een andere ondernemer

Je kunt contact zoeken met een andere ondernemer die in dezelfde sector werkzaam is. Vertel hem dat je beschikbaar bent voor als ze een paar extra handen kunnen gebruiken maar, vertel wel duidelijk dat je wilt samenwerken en er niet op uit bent zijn klanten te stelen. Daarnaast kun je ook samenwerken met andere bedrijven die werkzaam zijn in een sector als aanvulling op jouw bedrijf.

Promoten door middel van een welkomstkorting

Iets gratis aanbieden of een korting geven kan je helpen nieuwe klanten te trekken. Mensen vinden het namelijk altijd interessant wanneer iets gratis of met korting aangeboden wordt. Door hiermee te promoten zorg je voor naamsbekendheid en hopelijk ook een aantal nieuwe klanten.

Ga naar netwerkbijeenkomsten en lokale evenementen

Ook deze optie is een goede om naamsbekendheid te krijgen. Je komt namelijk in contact met mogelijke samenwerkingspartners, nieuwe relaties en potentiële klanten. Niet vergeten om je visitekaartjes mee te nemen tijdens deze bijeenkomsten, zodat je ze direct uit kunt delen. Wees geïnteresseerd in je gesprekspartner, want mensen zullen je juist daarom onthouden. Dit zorgt ervoor dat zij mogelijk aan jou denken wanneer ze in de toekomst op zoek zijn naar iemand in de sector waarin jij werkzaam bent.

Lees ook: Low budget marketing tips voor startende ondernemers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Meest gelezen

Zorg voor meer comfort voor je personeel!

Goed voor je personeel zorgen is erg belangrijk, want dit zorgt ervoor dat ze positiever zijn, meer werk verrichten en met een...

Privé gegevens delen als ondernemer, wel of niet doen?

Het lijkt misschien ontzettend handig; alle e-mails, appjes en telefoontjes die je op een dag binnen krijgt, binnen krijgen op hetzelfde telefoonnummer...

Het belang van een gezonde akoestiek op kantoor

Je hoort in deze tijd van thuiswerken vaak van medewerkers dat ze zich thuis beter kunnen concentreren dan op kantoor. Dit geeft stof tot...

Het hout in de kantoortuin aanpakken

Ben je nog wel tevreden met het tuinhuisje en de schutting, maar vind je de uitstraling niet meer zo mooi? Je zou ervoor kunnen...