6.9 C
Amsterdam
maandag, mei 17, 2021
Home Marketing Scoor altijd op het gebied van marketing met deze middelen! 

Scoor altijd op het gebied van marketing met deze middelen! 

Marketing, het is iets waar ieder bedrijf mee te maken krijgt. De perfecte manier om naamsbekendheid op te bouwen en het zorgt daarnaast voor extra verkoop. Er zijn een aantal componenten binnen marketing die je altijd kunt optimaliseren en waarmee jouw bedrijf scoort. Ben jij benieuwd welke dit zijn? Lees dan ons artikel! 

Een goede website 

Online is de locatie waar je moet zijn, vooral als jouw doelgroep online te vinden is. De website van jouw bedrijf is dan ook erg belangrijk. Met een website lever je als het ware een online visitekaartje af. Het is dan ook goed om een aantrekkelijke en overzichtelijke website te hebben. Zorg er ook voor dat je website voldoende informatie bevat en goed vindbaar is. Deze vindbaarheid kun je verbeteren door SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising). Als je hier zelf mee aan de slag gaat is het belangrijk dat je de juiste kennis in huis hebt. Ook kun je een online marketingbedrijf inschakelen om dit helemaal te regelen.

Geschenken bedrukken

Toch hoeft niet alles online te zijn. Vooral als jouw klanten niet online met je in aanraking komen, is offline marketing nog steeds erg belangrijk. Maar je kunt je online marketing ook ondersteunen met offline marketing. Daarnaast is het mogelijk om offline aan de naamsbekendheid van je bedrijf werken of de huidige relaties met je klanten te versterken. Laat bijvoorbeeld geschenken bedrukken met het logo van jouw bedrijf. Zo kun je zakelijke dingen laten bedrukken, zoals usb-sticks, maar kun je ook voor andere producten kiezen. Laat bijvoorbeeld mokken bedrukken of paraplu’s bedrukken. Geschenken bedrukken is én blijft een goed marketingmiddel!

Artikelen schrijven en verspreiden 

Met een blog laat je expertise zien. Hierdoor kan een potentiële klant zien dat jij expert bent in een bepaald vakgebied en dat jij dus alle kennis in huis hebt. Via artikelen geef je jouw onderneming een gezicht en verspreid je informatie over jouw producten of diensten. 

facebook

Social media

Social media is een marketingmiddel wat de afgelopen jaren onmisbaar is geworden. Vooral als je een B2C bedrijf bent, is goede zichtbaarheid op social media belangrijk. Op social media kun je vaak gratis een heel eind komen, maar met advertenties is het mogelijk om een andere, interessante doelgroep aan te spreken die nog niet bekend is met je bedrijf. Wel is het belangrijk dat je actief bent op de platformen waar jouw bedrijf actief op is. Zo is het voor bedrijven in de mode en interieur belangrijk om aanwezig te zijn op Instagram en Pinterest, maar voor bedrijven die een dienst bieden is Facebook of LinkedIn weer aantrekkelijker. 

Met deze marketingactiviteiten zorg jij voor meer awareness en verkoop. Hopelijk kunnen deze basismiddelen in marketing je op weg helpen! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Meest gelezen

Zorg voor meer comfort voor je personeel!

Goed voor je personeel zorgen is erg belangrijk, want dit zorgt ervoor dat ze positiever zijn, meer werk verrichten en met een...

Privé gegevens delen als ondernemer, wel of niet doen?

Het lijkt misschien ontzettend handig; alle e-mails, appjes en telefoontjes die je op een dag binnen krijgt, binnen krijgen op hetzelfde telefoonnummer...

Het belang van een gezonde akoestiek op kantoor

Je hoort in deze tijd van thuiswerken vaak van medewerkers dat ze zich thuis beter kunnen concentreren dan op kantoor. Dit geeft stof tot...

Het hout in de kantoortuin aanpakken

Ben je nog wel tevreden met het tuinhuisje en de schutting, maar vind je de uitstraling niet meer zo mooi? Je zou ervoor kunnen...