6.9 C
Amsterdam
vrijdag, april 16, 2021
Home Beurs Zorg voor een presentatie die écht opvalt!

Zorg voor een presentatie die écht opvalt!

Er zijn veel PowerPoint presentaties die vrijwel allemaal hetzelfde zijn. Om te voorkomen dat jij op de beurs gaat staan met zo’n zelfde presentatie, moet je je weten te onderscheiden. Maar hoe doe je dat? In dit artikel laten wij je zien welke manieren hiervoor zijn.

Standaard presentaties

Misschien heb je het zelf ook al eens meegemaakt op een beurs, of ken je iemand die dit heeft meegemaakt. Je zit positief te wachten op die ene presentatie die je graag wilt zien. Helaas is het een slaapverwekkende presentatie met een standaard meegeleverd sjabloon. Dit is jammer, want PowerPoint bied je, naast de standaard meegeleverde patronen, nog zoveel andere opties! De meeste gebruikers weten dit echter niet, of nemen er de moeite niet voor, en daarom zie je altijd vrijwel dezelfde presentaties voorbijkomen.

Sjablonen, modellen en thema’s

Wanneer je op het internet op zoek gaat zal je al snel zien dat je alle versies van de sjablonen, modellen en thema’s die PowerPoint heeft kunt downloaden. Microsoft biedt deze aan op de website van Office Online, maar ze staan ook op verschillende websites die speciaal gericht zijn op ondernemers. Er zijn veel verschillende onderwerpen te vinden die je in principe allemaal rechtenvrij kunt gebruiken.

Andere presentatie partijen

Maar dat is zeker nog niet alles. Er zijn namelijk ook heel veel andere partijen die zulke bestanden aanbieden. Wel zijn deze partijen meestal Engels, maar dat neemt niet weg dat de bestanden ontzettend handig zijn om te gebruiken. Deze partijen bieden de bestanden commercieel aan. Sommige zijn gratis te downloaden, en voor andere moet je een redelijke vergoeding betalen.

Google is je beste vriend

Zoek eens op Google naar ‘PowerPoint templates’ of ‘PowerPoint themes’ en je zal al snel zien dat je daar heel erg veel resultaten voor krijgt. Zo kun je rustig op zoek gaan naar mooie ontwerpen die perfect aansluiten bij jouw presentatie, en hoef je niet één van de standaard ontwerpen te gebruiken. Een tip: let ook goed op de sjablonen die geoptimaliseerd zijn voor breedbeeldpresentaties. Iedereen heeft inmiddels de ontwerpen uit PowerPoint 2007 wel gezien, lijkt me.

Ga zelf aan de slag voor je presentatie!

Wat ons betreft is dit de beste tip; je kunt namelijk ook gewoon helemaal zelf een sjabloon maken! Zo kun je jouw eigen huisstijl aanhouden waardoor de presentatie perfect bij het bedrijf past. Je kiest gewoon een bestaand model dat het dichts bij de wensen van je eigen sjabloon komt, en past vervolgens een aantal dingen aan. Denk hierbij aan het veranderen van de kleuren, het aanpassen van de achtergrond, logo’s toevoegen en adresgegevens invoeren. Vervolgens kun je hem opslaan als je eigen sjabloon, en klaar is je eigen, unieke ontwerp!

Lees ook: Nuttige Windows-tips over je toetsenbord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Meest gelezen

Het belang van een gezonde akoestiek op kantoor

Je hoort in deze tijd van thuiswerken vaak van medewerkers dat ze zich thuis beter kunnen concentreren dan op kantoor. Dit geeft stof tot...

Het hout in de kantoortuin aanpakken

Ben je nog wel tevreden met het tuinhuisje en de schutting, maar vind je de uitstraling niet meer zo mooi? Je zou ervoor kunnen...

De kracht van proactieve advisering bij het voorkomen van ziekteverzuim

Dat je als werkgever goede arbeidsomstandigheden voor je werknemers wilt creëren, staat buiten kijf. Een veilige werkomgeving en een prettige sfeer dragen bij aan...

Ergonomische bureaustoelen voor een gezonde werkplek

Om een bijdrage te leveren aan de productiviteit en het werkgeluk van je personeel bied je de juiste kantoormeubelen aan. Ergonomische kantoormeubelen zijn een...