6.9 C
Amsterdam
maandag, januari 25, 2021
Home Beurs Zorg voor een presentatie die écht opvalt!

Zorg voor een presentatie die écht opvalt!

Er zijn veel PowerPoint presentaties die vrijwel allemaal hetzelfde zijn. Om te voorkomen dat jij op de beurs gaat staan met zo’n zelfde presentatie, moet je je weten te onderscheiden. Maar hoe doe je dat? In dit artikel laten wij je zien welke manieren hiervoor zijn.

Standaard presentaties

Misschien heb je het zelf ook al eens meegemaakt op een beurs, of ken je iemand die dit heeft meegemaakt. Je zit positief te wachten op die ene presentatie die je graag wilt zien. Helaas is het een slaapverwekkende presentatie met een standaard meegeleverd sjabloon. Dit is jammer, want PowerPoint bied je, naast de standaard meegeleverde patronen, nog zoveel andere opties! De meeste gebruikers weten dit echter niet, of nemen er de moeite niet voor, en daarom zie je altijd vrijwel dezelfde presentaties voorbijkomen.

Sjablonen, modellen en thema’s

Wanneer je op het internet op zoek gaat zal je al snel zien dat je alle versies van de sjablonen, modellen en thema’s die PowerPoint heeft kunt downloaden. Microsoft biedt deze aan op de website van Office Online, maar ze staan ook op verschillende websites die speciaal gericht zijn op ondernemers. Er zijn veel verschillende onderwerpen te vinden die je in principe allemaal rechtenvrij kunt gebruiken.

Andere presentatie partijen

Maar dat is zeker nog niet alles. Er zijn namelijk ook heel veel andere partijen die zulke bestanden aanbieden. Wel zijn deze partijen meestal Engels, maar dat neemt niet weg dat de bestanden ontzettend handig zijn om te gebruiken. Deze partijen bieden de bestanden commercieel aan. Sommige zijn gratis te downloaden, en voor andere moet je een redelijke vergoeding betalen.

Google is je beste vriend

Zoek eens op Google naar ‘PowerPoint templates’ of ‘PowerPoint themes’ en je zal al snel zien dat je daar heel erg veel resultaten voor krijgt. Zo kun je rustig op zoek gaan naar mooie ontwerpen die perfect aansluiten bij jouw presentatie, en hoef je niet één van de standaard ontwerpen te gebruiken. Een tip: let ook goed op de sjablonen die geoptimaliseerd zijn voor breedbeeldpresentaties. Iedereen heeft inmiddels de ontwerpen uit PowerPoint 2007 wel gezien, lijkt me.

Ga zelf aan de slag voor je presentatie!

Wat ons betreft is dit de beste tip; je kunt namelijk ook gewoon helemaal zelf een sjabloon maken! Zo kun je jouw eigen huisstijl aanhouden waardoor de presentatie perfect bij het bedrijf past. Je kiest gewoon een bestaand model dat het dichts bij de wensen van je eigen sjabloon komt, en past vervolgens een aantal dingen aan. Denk hierbij aan het veranderen van de kleuren, het aanpassen van de achtergrond, logo’s toevoegen en adresgegevens invoeren. Vervolgens kun je hem opslaan als je eigen sjabloon, en klaar is je eigen, unieke ontwerp!

Lees ook: Nuttige Windows-tips over je toetsenbord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Meest gelezen

Eenvoudig je zakelijke autoverzekering regelen

Wie wil groeien, kan niet stil blijven staan. Niet met je bedrijf, je klanten, maar ook zeker niet onderweg. Sluit daarom direct een zakelijke...

De nieuwste Ultra in de Galaxy lijn!

Samsung heeft op 14 januari zijn nieuwste Galaxy lijn bekend gemaakt, de Samsung Galaxy S21. Hierbij kun je niet alleen kiezen voor de gewone...

Onenigheid over re-integratie? De second opinion biedt uitkomst

Meestal verlopen re-integratietrajecten naar behoren en keren medewerkers die langdurig ziek zijn geweest terug in hun werkzaamheden. Maar soms kunnen er bij werkgevers of...

Nieuwe vloermatten als de finishing touch voor elke bedrijfsauto

Je kijkt er bijna nooit naar om, maar op een ochtend valt je oog er plotseling op: de vloermatten van je auto. En eerlijk...