6.9 C
Amsterdam
maandag, mei 17, 2021
Home Wat zijn de kenmerken van introverte ondernemers?

Wat zijn de kenmerken van introverte ondernemers?

Ondernemers worden vaak als ‘hetzelfde’ gezien terwijl dit lang niet altijd het geval is. Zo worden ze onder andere beschouwd als mensen die erg goed zijn in netwerken. Daarnaast sporen ze werknemers aan en spreken graag voor een groot publiek. Daarnaast treden ze ook graag naar buiten én houden ze van aandacht. Maar, is dit eigenlijk wel zo? Nee, niet iedere ondernemer is zoals hierboven beschreven staat. De introverte ondernemer is een andere soort ondernemer die liever niet op de voorgrond staat en zich graag terugtrekt.

Wat is een introverte ondernemer?

Om te weten of jij of iemand in je omgeving een introverte ondernemer is, moet er eerst worden vastgesteld wanneer iemand eigenlijk introvert is. Een introvert wordt al snel als buitenbeentje gezien omdat ze niet met de rest meelopen. Maar dat is niet per definitie een negatief punt. Een introvert is in dit geval iemand die zich kan opladen op het moment dat ze alleen zijn, zich voor een langere periode kunnen focussen en niet graag aanwezig zijn in groepsverband. Daarnaast zijn ze wel in staat intieme vriendschappen te sluiten als ze zich in een kleine groep mensen bevinden.

Wat zijn de kenmerken van een introvert?

  1. Ze zijn goed in observeren en luisteren – waar een extravert persoon juist snel hun geduld verliest en liever zelf praat dan dat ze luisteren, realiseert een introvert zich dat hij ook soms gewoon even stil moet zijn en moet luisteren.
  2. Introverte ondernemers en hun observatievermogen – er is gebleken dat het observatievermogen van introverte mensen verder ontwikkeld is dan die van extraverte mensen.
  3. Ze zijn experts – een extraverte ondernemer weet vaak van alles een beetje, maar introverte ondernemers hebben een meer gerichte focus. Zo kunnen zij zich uren bezighouden met iets dan hen echt interesseert. Ook zijn ze vaak beter belezen en hebben meer oog voor detail.
  4. Introverte ondernemers kennen hun gebreken – doordat ze weten waar hun interessegebied ligt, weten ze ook waar ze maar weinig kennis over hebben.
  5. Ze gaan beter om met conflicten – een introvert kan al snel overweldigd zijn door een overdaad aan prikkels. Ze zullen dan ook niet snel iemand in groepsverband aanspreken, maar doen dit liever één-op-één omdat dit minder prikkels kost.
  6. Denk outside the box – een introvert is beter in staat om outside the box te denken. Misschien juist wel omdat ze vaak als ‘raar’ of ‘anders’ worden gezien.
  7. Ze kunnen beter moeilijke beslissingen nemen – doordat introverte ondernemers graag alles eerst reflecteren en observeren, denken ze na over elke mogelijke situatie. Dat zorgt ervoor dat ze een veel levendigere innerlijke wereld hebben. Daardoor zijn ze beter in staat een goede afweging te maken.

Lees ook: Welke kosten zijn aftrekbaar wanneer je vanuit huis werkt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Meest gelezen

Zorg voor meer comfort voor je personeel!

Goed voor je personeel zorgen is erg belangrijk, want dit zorgt ervoor dat ze positiever zijn, meer werk verrichten en met een...

Privé gegevens delen als ondernemer, wel of niet doen?

Het lijkt misschien ontzettend handig; alle e-mails, appjes en telefoontjes die je op een dag binnen krijgt, binnen krijgen op hetzelfde telefoonnummer...

Het belang van een gezonde akoestiek op kantoor

Je hoort in deze tijd van thuiswerken vaak van medewerkers dat ze zich thuis beter kunnen concentreren dan op kantoor. Dit geeft stof tot...

Het hout in de kantoortuin aanpakken

Ben je nog wel tevreden met het tuinhuisje en de schutting, maar vind je de uitstraling niet meer zo mooi? Je zou ervoor kunnen...