6.9 C
Amsterdam
dinsdag, december 1, 2020
Home Wat zijn de kenmerken van introverte ondernemers?

Wat zijn de kenmerken van introverte ondernemers?

Ondernemers worden vaak als ‘hetzelfde’ gezien terwijl dit lang niet altijd het geval is. Zo worden ze onder andere beschouwd als mensen die erg goed zijn in netwerken. Daarnaast sporen ze werknemers aan en spreken graag voor een groot publiek. Daarnaast treden ze ook graag naar buiten én houden ze van aandacht. Maar, is dit eigenlijk wel zo? Nee, niet iedere ondernemer is zoals hierboven beschreven staat. De introverte ondernemer is een andere soort ondernemer die liever niet op de voorgrond staat en zich graag terugtrekt.

Wat is een introverte ondernemer?

Om te weten of jij of iemand in je omgeving een introverte ondernemer is, moet er eerst worden vastgesteld wanneer iemand eigenlijk introvert is. Een introvert wordt al snel als buitenbeentje gezien omdat ze niet met de rest meelopen. Maar dat is niet per definitie een negatief punt. Een introvert is in dit geval iemand die zich kan opladen op het moment dat ze alleen zijn, zich voor een langere periode kunnen focussen en niet graag aanwezig zijn in groepsverband. Daarnaast zijn ze wel in staat intieme vriendschappen te sluiten als ze zich in een kleine groep mensen bevinden.

Wat zijn de kenmerken van een introvert?

  1. Ze zijn goed in observeren en luisteren – waar een extravert persoon juist snel hun geduld verliest en liever zelf praat dan dat ze luisteren, realiseert een introvert zich dat hij ook soms gewoon even stil moet zijn en moet luisteren.
  2. Introverte ondernemers en hun observatievermogen – er is gebleken dat het observatievermogen van introverte mensen verder ontwikkeld is dan die van extraverte mensen.
  3. Ze zijn experts – een extraverte ondernemer weet vaak van alles een beetje, maar introverte ondernemers hebben een meer gerichte focus. Zo kunnen zij zich uren bezighouden met iets dan hen echt interesseert. Ook zijn ze vaak beter belezen en hebben meer oog voor detail.
  4. Introverte ondernemers kennen hun gebreken – doordat ze weten waar hun interessegebied ligt, weten ze ook waar ze maar weinig kennis over hebben.
  5. Ze gaan beter om met conflicten – een introvert kan al snel overweldigd zijn door een overdaad aan prikkels. Ze zullen dan ook niet snel iemand in groepsverband aanspreken, maar doen dit liever één-op-één omdat dit minder prikkels kost.
  6. Denk outside the box – een introvert is beter in staat om outside the box te denken. Misschien juist wel omdat ze vaak als ‘raar’ of ‘anders’ worden gezien.
  7. Ze kunnen beter moeilijke beslissingen nemen – doordat introverte ondernemers graag alles eerst reflecteren en observeren, denken ze na over elke mogelijke situatie. Dat zorgt ervoor dat ze een veel levendigere innerlijke wereld hebben. Daardoor zijn ze beter in staat een goede afweging te maken.

Lees ook: Welke kosten zijn aftrekbaar wanneer je vanuit huis werkt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Promotionele USB sticks op de werkvloer

Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van de cloud. De cloud biedt veel voordelen. Het is eenvoudig om op afstand samen te werken en...

Hoe communiceer jij met je klanten?

Communiceren met je klanten is niet altijd even makkelijk. Het klinkt namelijk vaak een stuk makkelijker dan je denkt. Want kan jij prima communiceren...

Scoor altijd op het gebied van marketing met deze middelen! 

Marketing, het is iets waar ieder bedrijf mee te maken krijgt. De perfecte manier om naamsbekendheid op te bouwen en het zorgt daarnaast voor...

IT verhuur tijdens coronacrisis

De coronacrisis heeft grote impact op onze samenleving. Niet alleen privé krijgen we te maken met de gevolgen van het virus, maar ook op...