6.9 C
Amsterdam
maandag, januari 25, 2021
Home Marketing Low budget marketing tips voor startende ondernemers

Low budget marketing tips voor startende ondernemers

Weet je niet goed hoe je jouw dienst of product aan de man moet brengen, of twijfel je of jouw aanpak wel de juiste is? Je denkt al snel dat je veel budget nodig hebt, terwijl dat lang niet altijd zo is. daarom laten wij je in dit artikel low budget marketing tips zien!

Naam en merk

Ga niet voor een hele ingewikkelde naam die moeilijk te onthouden is. Een goede naam is een makkelijke naam die verwijst naar jouw bedrijf, activiteit of product. Hij moet makkelijk te spellen zijn en goed te onthouden.

Marketing tips – je logo

Is je naam vastgelegd, en heb je een website in je bezit, dan is het tijd voor je logo. Tegenwoordig kun je dit allemaal online bestellen, vaak met veel verschillende opties zodat je zelf de beste variant uit kunt kiezen.

Sociale media

Ook je sociale media is een erg belangrijk marketing tips. Door middel van verschillende boodschappen, tags en info kun je jouw doelgroep bereiken. Daarnaast kun je ook gaan bloggen, al moet je daar dan wel enig verstand van hebben. Sta je liever voor de camera? Dan is vloggen misschien een beter idee.

Marketing tips – presentaties

Het spreken op conferenties heeft een aantal voordelen. Je komt niet alleen gratis binnen bij verschillende ondernemersevents, maar ook je eigen netwerk uitbreiden gaat op deze manier een stuk makkelijker omdat mensen je sneller aan zullen spreken. Sta je op het programma om ergens te spreken? Zorg er dan voor dat je op de homepage van het betreffende congres komt te staan en zorg voor een goede pitch die blijft hangen bij je publiek.

Startersbijeenkomsten

Er zijn vaak bijeenkomsten te vinden voor startende ondernemers. Hierbij kun je onderling je kennis delen, investeerders vinden en producten pitchen.

Personal branding

Mensen als merk neerzetten kan helpen om de startup snel onder de aandacht te brengen. Sterker nog, vaak zijn de oprichters of werknemers van jonge startups betere uithangborden dan het merk zelf.

Marketing tips – referenties

Een echt goede indruk maak je, wanneer je referenties kunt laten zijn. Heb je een klant die je in de schijnwerpers kunt zetten? Doe dit dan ook zeker! Op sociale media of op je eigen website. Zo krijg je het ook sneller weer terug.

Contentmarketing

Boeiende artikelen, nieuws of video’s plaatsen kan zeker in je voordeel werken. Laat zien dat jij ergens verstand van hebt, en men pikt dat al snel op. Ook het verwijzen naar andere informatiebronnen kan je hierbij helpen.

Lees ook: 5 redenen waarom een online marketingbureau een goed idee is

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Meest gelezen

Eenvoudig je zakelijke autoverzekering regelen

Wie wil groeien, kan niet stil blijven staan. Niet met je bedrijf, je klanten, maar ook zeker niet onderweg. Sluit daarom direct een zakelijke...

De nieuwste Ultra in de Galaxy lijn!

Samsung heeft op 14 januari zijn nieuwste Galaxy lijn bekend gemaakt, de Samsung Galaxy S21. Hierbij kun je niet alleen kiezen voor de gewone...

Onenigheid over re-integratie? De second opinion biedt uitkomst

Meestal verlopen re-integratietrajecten naar behoren en keren medewerkers die langdurig ziek zijn geweest terug in hun werkzaamheden. Maar soms kunnen er bij werkgevers of...

Nieuwe vloermatten als de finishing touch voor elke bedrijfsauto

Je kijkt er bijna nooit naar om, maar op een ochtend valt je oog er plotseling op: de vloermatten van je auto. En eerlijk...