6.9 C
Amsterdam
donderdag, januari 21, 2021
Home Automotive Waarom je met een auto van de zaak zou moeten rijden

Waarom je met een auto van de zaak zou moeten rijden

De keuze om privé of zakelijk te rijden hangt af van een aantal punten. Denk hierbij aan het type wagen, het aantal kilometers en de jaarcijfers; ze spelen allemaal mee. In dit artikel laten wij je zien welke voordelen het rijden met een auto van de zaak heeft.

1.      Vaak interessant voor kleine afstanden

Als jij je auto vrijwel alleen zakelijk gebruikt, is een auto van de zaak heel interessant. Het is dan wel vereist dat je de auto maximaal 500 kilometer per jaar privé gebruikt. Als je daaraan voldoet, vervalt de bijtelling. Aan de andere kant krijg je wel heel wat administratieve punten waar jij je aan moet houden. Zo moet je alle ritten kunnen verantwoorden.

2.      Bijtelling optimaliseren

Gebruik je de auto van de zaak privé, dan kan de bijtelling voor een domper zorgen. Soms is het dus voordeliger om te kiezen voor een elektrische auto met lager bijtellingspercentage. De kostprijs is dan wel hoger, maar deze kun je aftrekken van de fiscale winst. Daarnaast is een elektrische auto ook voor de wegenbelasting voordeliger. Het is een ideale methode om privé toch een auto van de zaak te kunnen gebruiken.

3.      Auto van de zaak fiscaal aftrekbaar

Kies je voor en auto van de zaak, dan wordt deze gezien als een bedrijfsmiddel. Daardoor mag je de gemaakte kosten aftrekken van de belastbare winst, ook de bijbehorende kosten als brandstof. Hierdoor betaal je op deze manier uiteindelijk minder belastingen.

4.      Zakelijk leasen is goedkoper

Heb je de middelen niet om een auto te kopen, of wil je gewoon liever leasen? Hou er dan rekening mee dat een auto van de zaak leasen goedkoper is, dan wanneer je hem persoonlijk leaset. Wanneer je persoonlijk leaset kan je maar een maximale reiskostenvergoeding voor de zaak rekenen. Wel is de effectieve kostprijs veel hoger. Lease je de auto zakelijk, dan kun je deze kosten weer van de bedrijfswinst aftrekken.

5.      Ideale voor startende ondernemers

Ben je net begonnen als startende ondernemen dan kan het kopen van een privéauto lastig zijn. Een kredietverstrekker wil namelijk altijd cijfers zien van eerdere boekjaren, en die heb je dan nog niet. In dat geval kun je dus beter een auto zakelijk gaan leasen. Dit komt omdat er niet altijd naar jaarcijfers wordt gevraagd, omdat er geen eigendomsoverdracht plaatsvindt. Wel moet je er rekening mee houden dat een auto leasen lang niet altijd even voordelig is.

Lees ook: Hoe werkt het leasen van een auto?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Meest gelezen

Eenvoudig je zakelijke autoverzekering regelen

Wie wil groeien, kan niet stil blijven staan. Niet met je bedrijf, je klanten, maar ook zeker niet onderweg. Sluit daarom direct een zakelijke...

De nieuwste Ultra in de Galaxy lijn!

Samsung heeft op 14 januari zijn nieuwste Galaxy lijn bekend gemaakt, de Samsung Galaxy S21. Hierbij kun je niet alleen kiezen voor de gewone...

Onenigheid over re-integratie? De second opinion biedt uitkomst

Meestal verlopen re-integratietrajecten naar behoren en keren medewerkers die langdurig ziek zijn geweest terug in hun werkzaamheden. Maar soms kunnen er bij werkgevers of...

Nieuwe vloermatten als de finishing touch voor elke bedrijfsauto

Je kijkt er bijna nooit naar om, maar op een ochtend valt je oog er plotseling op: de vloermatten van je auto. En eerlijk...