6.9 C
Amsterdam
maandag, oktober 26, 2020
Home Automotive Waarom je met een auto van de zaak zou moeten rijden

Waarom je met een auto van de zaak zou moeten rijden

De keuze om privé of zakelijk te rijden hangt af van een aantal punten. Denk hierbij aan het type wagen, het aantal kilometers en de jaarcijfers; ze spelen allemaal mee. In dit artikel laten wij je zien welke voordelen het rijden met een auto van de zaak heeft.

1.      Vaak interessant voor kleine afstanden

Als jij je auto vrijwel alleen zakelijk gebruikt, is een auto van de zaak heel interessant. Het is dan wel vereist dat je de auto maximaal 500 kilometer per jaar privé gebruikt. Als je daaraan voldoet, vervalt de bijtelling. Aan de andere kant krijg je wel heel wat administratieve punten waar jij je aan moet houden. Zo moet je alle ritten kunnen verantwoorden.

2.      Bijtelling optimaliseren

Gebruik je de auto van de zaak privé, dan kan de bijtelling voor een domper zorgen. Soms is het dus voordeliger om te kiezen voor een elektrische auto met lager bijtellingspercentage. De kostprijs is dan wel hoger, maar deze kun je aftrekken van de fiscale winst. Daarnaast is een elektrische auto ook voor de wegenbelasting voordeliger. Het is een ideale methode om privé toch een auto van de zaak te kunnen gebruiken.

3.      Auto van de zaak fiscaal aftrekbaar

Kies je voor en auto van de zaak, dan wordt deze gezien als een bedrijfsmiddel. Daardoor mag je de gemaakte kosten aftrekken van de belastbare winst, ook de bijbehorende kosten als brandstof. Hierdoor betaal je op deze manier uiteindelijk minder belastingen.

4.      Zakelijk leasen is goedkoper

Heb je de middelen niet om een auto te kopen, of wil je gewoon liever leasen? Hou er dan rekening mee dat een auto van de zaak leasen goedkoper is, dan wanneer je hem persoonlijk leaset. Wanneer je persoonlijk leaset kan je maar een maximale reiskostenvergoeding voor de zaak rekenen. Wel is de effectieve kostprijs veel hoger. Lease je de auto zakelijk, dan kun je deze kosten weer van de bedrijfswinst aftrekken.

5.      Ideale voor startende ondernemers

Ben je net begonnen als startende ondernemen dan kan het kopen van een privéauto lastig zijn. Een kredietverstrekker wil namelijk altijd cijfers zien van eerdere boekjaren, en die heb je dan nog niet. In dat geval kun je dus beter een auto zakelijk gaan leasen. Dit komt omdat er niet altijd naar jaarcijfers wordt gevraagd, omdat er geen eigendomsoverdracht plaatsvindt. Wel moet je er rekening mee houden dat een auto leasen lang niet altijd even voordelig is.

Lees ook: Hoe werkt het leasen van een auto?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Promotionele USB sticks op de werkvloer

Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van de cloud. De cloud biedt veel voordelen. Het is eenvoudig om op afstand samen te werken en...

Hoe communiceer jij met je klanten?

Communiceren met je klanten is niet altijd even makkelijk. Het klinkt namelijk vaak een stuk makkelijker dan je denkt. Want kan jij prima communiceren...

Scoor altijd op het gebied van marketing met deze middelen! 

Marketing, het is iets waar ieder bedrijf mee te maken krijgt. De perfecte manier om naamsbekendheid op te bouwen en het zorgt daarnaast voor...

IT verhuur tijdens coronacrisis

De coronacrisis heeft grote impact op onze samenleving. Niet alleen privé krijgen we te maken met de gevolgen van het virus, maar ook op...