6.9 C
Amsterdam
maandag, maart 1, 2021
Home Marketing 7x tips om je naamsbekendheid te vergroten!

7x tips om je naamsbekendheid te vergroten!

Als bedrijf wil je graag je naamsbekendheid vergroten, maar hoe begin je daarmee? Met een flinke dosis goede moed en wat creativiteit kom je al een heel eind, zonder dat het je te veel gaat kosten. In dit artikel laten wij je 7x tips zien om je naamsbekendheid te vergroten!

1.      Gebruik weggevers voor je naamsbekendheid

Als je veel nieuwe klanten nodig hebt, kan het gebruik van weggevers als een goed middel dienen. Wel is het hierbij belangrijk dat je dan ook kiest voor een product dat je doelgroep aanspreekt en dat je ze ook echt iets aan hebben. Een ruitenkrabber of parkeerkaart voor autorijders, een notitieboekje of een pen voor mensen die graag dingen opschrijven of een accessoire voor het werken in de tuin voor tuiniers bijvoorbeeld.

2.      Gratis monsters

Ook gratis monsters werken vaak heel erg goed, mits het echt bij je doelgroep past natuurlijk. Denk aan de mensen die op zaterdagmiddag in een grote supermarkt hun product aan de man proberen te brengen. Dit doen zij door mensen hun producten gratis te laten proeven.

3.      Maak een professioneel persbericht

Adverteren is vrij duur, maar gratis publiciteit is gelukkig ook mogelijk. Wel moet je dan ook echt iets te melden hebben en moet het medium bij je doelgroep passen. Door een goed en professioneel persbericht te maken kun je ervoor zorgen dat je gratis naamsbekendheid krijgt.

4.      Sponsor de plaatselijke sportclub

Het sponsoren van de plaatselijke sportclub kan voor jou erg goed uitpakken doordat je hier een grotere naamsbekendheid door krijgt. Wel is het daarbij belangrijk dat jouw doelgroep daar ook aanwezig is, anders heeft het geen nut. Vaak krijg je ook wel wat terug voor je bijdrage aan het sponsoren. Bijvoorbeeld een link naar je website in het clubblad.

5.      Zorg voor een goed visitekaartje

Een goed visitekaartje is belangrijk voor iedere ondernemer. Zorg ervoor dat de meest belangrijke gegevens erop staan zoals je naam, telefoonnummer en je e-mailadres. Daarnaast is het ook belangrijk dat het kaartje meer vertelt over wat jouw bedrijf doet. Dit kun je eventueel ook op de achterkant zetten.

6.      Gebruik sociale media voor je naamsbekendheid

Sociale media is ontzettend belangrijk tegenwoordig, zo ook voor je bedrijf en het vergroten van je naamsbekendheid. Kijk wel goed naar wat past bij je bedrijf. Wil je adverteren, of maak je een eigen pagina aan?

7.      Verzin een prijsvraag

Je zou denken dat het niet werkt, maar zoiets als een prijsvraag wordt massaal gedeeld zodat veel mensen eraan mee kunnen doen. Prima idee dus, om hiermee meer naamsbekendheid te verkrijgen.

Lees ook: Waar moet je op letten als startende zzp’er?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Meest gelezen

Duurzaam kwaliteitshout voor het maken van constructies

Van oudsher is hout één van de meest gebruikte materialen in de bouwsector. Het natuurlijke materiaal is geschikt voor talloze toepassingen en kent een...

Je zakelijke autoverzekering eenvoudig regelen

Stil blijven staan is geen optie wanneer jij graag doorgroeit. Of dit nou persoonlijk is, met je eigen bedrijf of met je klanten. Ook...

De nieuwste Ultra in de Galaxy lijn!

Samsung heeft op 14 januari zijn nieuwste Galaxy lijn bekend gemaakt, de Samsung Galaxy S21. Hierbij kun je niet alleen kiezen voor de gewone...

Onenigheid over re-integratie? De second opinion biedt uitkomst

Meestal verlopen re-integratietrajecten naar behoren en keren medewerkers die langdurig ziek zijn geweest terug in hun werkzaamheden. Maar soms kunnen er bij werkgevers of...