6.9 C
Amsterdam
maandag, mei 25, 2020
Home Financieel Manieren om de start van je bedrijf te financieren

Manieren om de start van je bedrijf te financieren

Heb je een financiering nodig voor de start van je bedrijf? Meestal kun je hiervoor terecht bij de bank, maar er zijn ook nog een aantal andere mogelijkheden. In dit artikel laten wij je manieren zien om de start van je bedrijf te financieren.

Particuliere investeerders

Een particuliere investeerder wil graag een deel van zijn eigen vermogen in een startende onderneming investeren. In de zakenwereld worden deze mensen ook wel business angels genoemd. Vaak gaat het hier om oud-ondernemers die naast kapitaal ook de nodige kennis en expertise meebrengen. Een investeerder die jou wil financieren, overtuig je meestal met een korte pitch. Zorg er dus voor dat je daar goed op bent voorbereid.

Financieren door de bank

Vrijwel de meeste ondernemers kloppen nog steeds aan bij de bank om zich te laten financieren. Wel heb je dan een goed ondernemingsplan hebben, wil je hiervoor in aanmerking komen. In dit plan laat je zien dat jij een goed idee hebt, en dat je daar graag mee aan de slag wilt gaan.

Financial lease

Heb je machines, vervoersmiddelen of apparatuur nodig? Dan is het voor een startende ondernemer lang niet altijd even makkelijk dit te kopen. Door middel van financial lease kun je deze middelen leasen, en dat biedt jou ook weer fiscale voordelen. Zo kun je het bedrijfsmiddel afschrijven, de betaalde btw terugvorderen, de rente aftrekken en je profiteert van de investeringsaftrek.

Financieren door borgstellingskrediet

Wanneer je minder dan drie jaar actief bent als ondernemen en behoefte hebt aan een zakelijk krediet, kan dit lastig zijn. Je kunt de banken namelijk niet de zekerheid bieden die ze verwachten, wanneer het om onderpand gaat. In dit geval kan de bank gebruikmaken van een speciale regeling van de overheid; het borgstellingskrediet. Hierbij neemt de overheid een deel van het risico over.

Financieren door participatiemaatschappijen

Venture Capitalists zijn participatiemaatschappijen die het kapitaal van geldschieters en grote beleggers beheren. Ze investeren het liefst in gevestigde ondernemers met een goed ondernemingsplan.

Financiering door fondsen

Fondsen zijn anders dan participatiemaatschappijen omdat zij een speciale doelstelling hebben. Er zijn regionale fondsen, startersfondsen en fondsen voor innovatie en duurzame initiatieven. Deze fondsen zijn meestal opgezet met de steun van de overheid, maar financieren wel gewoon onder de commerciële voorwaarden.

Gestapeld financieren

Als ondernemers hoef je natuurlijk niet per se te kiezen. Er zijn genoeg startende ondernemers die verschillende vormen van financiering bij elkaar gooien. Dit noem je gestapeld financieren. Zo kun je bijvoorbeeld een combinatie maken van eigen kapitaal, een financiering van de bank en door middel van een fonds.

Lees ook: Waarom je met een auto van de zaak zou moeten rijden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

LinkedIn content die zorgt voor interactie

Waarschijnlijk gebruik je LinkedIn al wel maar, weet je ook hoe je het zo optimaal mogelijk kan gebruiken? Op het moment dat je een...

Zo houd jij je personeel gezond

Gezond personeel is belangrijk, evenals personeel dat het naar zijn zin heeft op de werkvloer. Maar hoe zorg je daarvoor en belangrijker nog, hoe...

Logo ontwerpen? Hier moet je rekening mee houden!

Ben je van plan een eigen bedrijf te starten? Dan moet je hier natuurlijk een goed logo voor hebben. Het bedenken van een logo...

Hoe zorg je voor zakelijk succes op Instagram?

Heb je een vrij jonge doelgroep, dan kun je tegenwoordig niet meer om Instagram heen. Het is een platform voor inspiratie, waar gebruikers foto’s...