6.9 C
Amsterdam
vrijdag, april 16, 2021
Home Bedrijfsvoering Huisvesting Het hout in de kantoortuin aanpakken

Het hout in de kantoortuin aanpakken

Ben je nog wel tevreden met het tuinhuisje en de schutting, maar vind je de uitstraling niet meer zo mooi? Je zou ervoor kunnen kiezen een hele nieuwe schutting te plaatsen en het tuinhuisje te vervangen, echter kost dit veel tijd en geld. Bovendien is dit vaak ook helemaal niet nodig, zeker niet wanneer het hout nog gewoon goed is.

Een matte uitstraling

Het hout aanpakken is een meer duurzame oplossing, en bespaart je daarnaast ook nog eens veel geld. De meeste houtverf is hoogglans of zijdeglans, maar wat nou als je dat niet wil? Gelukkig is er ook een extra matte versie te vinden. De Jotun Demidekk Ultimate Helmatt is een erg mooie, matte beits die elastisch en waterdamp doorlatend is. Daarnaast is hij ook nog eens heel duurzaam, want nadat je de beits hebt gebruikt heb je vervolgens tien jaar geen onderhoud. Een matte look in je tuin staat ontzettend mooi en zorgt er juist voor dat schuttingen en tuinhuisjes meer naar voren komen.

De beits aanbrengen

Heb je nu onbehandeld hout, schuur dit dan op en behandel hem met een laag primer. Wanneer deze helemaal is opgedroogd en overschilderbaar is, kun je met de beits aan de slag. Wel dien je het hout nu eerst nog licht op te schuren en schoon te vegen. Houd er rekening mee dat je ongeveer twee tot drie lagen beits nodig hebt. Tussen de lagen door dien je deze uiteraard volledig te laten drogen en licht op te schuren voordat je met de volgende laag begint.

Zit er al wel een bestaande verf- of beitslaag op, dan hoef je deze alleen maar schoon te maken en licht op te schuren voordat je begint met de beits.

Je terras opknappen

Grote kans dat je graag verder wil gaan met andere klussen in de tuin nu je toch bezig bent. Jotun verf heeft nog veel meer fijne producten in hun assortiment, onder andere voor het opknappen van je terras. Daarnaast kun je ook reinigingsmiddelen aanschaffen die zelfs de meest extreem vervuilde oppervlakken verwijderen en schimmels doden. Zo kun je direct verder met het schoonmaken van de meubels, tegels, de zandbak of zelfs het dakkapel. Vergeet ook zeker niet de muren mee te nemen en de dakgoten goed schoon te maken zodat daar geen verstoppingen kunnen ontstaan.

Nadat ook je terras helemaal schoon is en klaar voor de zomer, is het tijd om deze gezellig te maken. Zorg voor wat sfeerverlichting voor de zomeravonden, zet wat leuke plantenpotten neer met vrolijke gekleurde bloemen en wat windlichten op tafel. Dit zorgt meteen voor een fijne sfeer waar je graag de hele avond van geniet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Meest gelezen

Het belang van een gezonde akoestiek op kantoor

Je hoort in deze tijd van thuiswerken vaak van medewerkers dat ze zich thuis beter kunnen concentreren dan op kantoor. Dit geeft stof tot...

Het hout in de kantoortuin aanpakken

Ben je nog wel tevreden met het tuinhuisje en de schutting, maar vind je de uitstraling niet meer zo mooi? Je zou ervoor kunnen...

De kracht van proactieve advisering bij het voorkomen van ziekteverzuim

Dat je als werkgever goede arbeidsomstandigheden voor je werknemers wilt creëren, staat buiten kijf. Een veilige werkomgeving en een prettige sfeer dragen bij aan...

Ergonomische bureaustoelen voor een gezonde werkplek

Om een bijdrage te leveren aan de productiviteit en het werkgeluk van je personeel bied je de juiste kantoormeubelen aan. Ergonomische kantoormeubelen zijn een...