6.9 C
Amsterdam
vrijdag, april 16, 2021
Home Bedrijfsvoering Huisvesting Het belang van een gezonde akoestiek op kantoor

Het belang van een gezonde akoestiek op kantoor

Je hoort in deze tijd van thuiswerken vaak van medewerkers dat ze zich thuis beter kunnen concentreren dan op kantoor. Dit geeft stof tot nadenken. Dit kan duiden op een probleem met de akoestiek in het kantoor. Een slechte akoestiek zorgt ervoor dat medewerkers sneller afgeleid raken door de geluiden om hen heen en zich minder goed op het werk kunnen richten. Thuis vinden ze die rust wel, waardoor ze opeens merken dat ze meer gedaan krijgen. Het loont dus om ervoor te zorgen dat de akoestiek in het kantoorpand geoptimaliseerd is.

Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers weer goed aan de slag kunnen wanneer ze vaker naar kantoor mogen komen? Het kantoor van de toekomst heeft niet alleen goede werkplekken passend bij de werkzaamheden, maar ook goede akoestische voorzieningen zoals onder andere akoestische wandbekleding.

De voordelen van akoestische wandbekleding

Een goede akoestiek op het kantoor kan veel met je doen. Net als een slechte akoestiek, overigens. Geluidsoverlast kan naast afleiding namelijk voor serieuze lichamelijke en mentale klachten zorgen. Denk aan concentratieverlies, maar ook aan gehoorklachten, hoofdpijn en vermoeidheid.

Het belang van gezonde akoestiek is dus niet te onderschatten. Een akoestisch wandpaneel zorgt al snel voor een gezonde sfeer in elke ruimte. Deze panelen hebben een aantoonbaar akoestisch effect. Ze absorberen het geluid in de ruimte, terwijl een harde muur het juist terugkaatst. Dit vermindert de nagalm en zorgt voor een prettige werkruimte, ook wanneer er meerdere mensen aanwezig zijn.

Wandpanelen met een stijlvol ontwerp

Een akoestisch wandpaneel kan niet alleen de akoestiek in een ruimte verbeteren, maar ook het uiterlijk. Ze zijn beschikbaar in verschillende designs en vaak zelfs personaliseerbaar: van je eigen logo tot een prachtig landschap, vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

De wandpanelen zijn gemakkelijk te monteren en eenvoudig te vervangen. Daardoor zit je niet te lang vast aan hetzelfde design, maar verander je in een oogwenk het interieur van je kantoorruimte.

Haal je akoestische wandpanelen bij de expert

Een expert op het gebied van akoestische wandpanelen kan je het beste ondersteunen in het oplossen van jouw akoestische probleem. Het verbeteren van de akoestiek in een pand is namelijk maatwerk. Elke ruimte is uniek en vraagt om een toegespitste aanpak. Een specialist op het gebied van akoestische wandpanelen kan hierover met je meedenken en ziet oplossingen waar je misschien niet zo snel aan zou denken. Verdiep je dus eens in de mogelijkheden om de akoestiek in je pand naar een hoger niveau te tillen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Meest gelezen

Het belang van een gezonde akoestiek op kantoor

Je hoort in deze tijd van thuiswerken vaak van medewerkers dat ze zich thuis beter kunnen concentreren dan op kantoor. Dit geeft stof tot...

Het hout in de kantoortuin aanpakken

Ben je nog wel tevreden met het tuinhuisje en de schutting, maar vind je de uitstraling niet meer zo mooi? Je zou ervoor kunnen...

De kracht van proactieve advisering bij het voorkomen van ziekteverzuim

Dat je als werkgever goede arbeidsomstandigheden voor je werknemers wilt creëren, staat buiten kijf. Een veilige werkomgeving en een prettige sfeer dragen bij aan...

Ergonomische bureaustoelen voor een gezonde werkplek

Om een bijdrage te leveren aan de productiviteit en het werkgeluk van je personeel bied je de juiste kantoormeubelen aan. Ergonomische kantoormeubelen zijn een...