6.9 C
Amsterdam
vrijdag, april 16, 2021
Home Bedrijfsvoering Huisvesting; welke mogelijkheden zijn er?

Huisvesting; welke mogelijkheden zijn er?

Zit je voornamelijk bij opdrachtgevers aan tafel, heb je echt een eigen praktijkruimte nodig of maak je van je zolderkamer of garage een kantoor? In dit artikel lees je wat de mogelijkheden zijn voor huisvesting.

Ga je voor thuiswerken?

Er zijn steeds meer starters die ervoor kiezen om in eerste instantie vanuit huis te gaan werken. Het heeft natuurlijk zo zijn voordelen; je hoeft niet te reizen waardoor je files en een overvolle trein ontloopt. Daarnaast kun je werken wanneer het jou het beste uitkomt en ben je geen geld kwijt aan het huren van een bedrijfspand.

Wel is het belangrijk dat je werk en privé zo veel mogelijk gescheiden houdt. Hoe leuk en gezellig het ook klinkt om aan de keukentafel te werken, als je telkens wordt gestoord door je partner of kinderen, of je irriteert aan het huishouden, kun je veel minder werk verzetten op een dag dan je eigenlijk zou willen. Daarom kun je er beter voor kiezen in een aparte kamer te gaan zitten en duidelijke afspraken met je familie te maken.

Om problemen te voorkomen ga je voor de start van je bedrijf eerst langs bij je gemeente om het bestemmingsplan te checken. Je mag namelijk niet zomaar een officieel bedrijf aan huis starten.

Een bedrijfspand als huisvesting

Je kunt ook op zoek gaan naar een goede bedrijfslocatie. Wat voor jou het ideale pand is, hangt af van de onderneming die je hebt. Ook speelt de sector waarin je gaat werken hierbij een rol. Eerst moet je bepalen of je het pand wilt kopen of huren. Wil je een goed begin maken, maak dan een wensenlijst met al je voorkeuren zoals bijvoorbeeld de minimale oppervlakte en het maximaal te besteden bedrag.

Of kies voor een bedrijfsverzamelgebouw

Je zou ook kunnen denken aan een bedrijfsverzamelgebouw, daar kun je ook een ruimte huren. Zo beschik je in ieder geval over een eigen kantoorruimte waar jij je klanten kan ontvangen. Het grootste gedeelte van de kosten deel je met de andere ondernemers die in het pand zitten. Daarnaast gelden er bij zulke gebouwen meestal flexibele regels omtrent contractduur en inrichting.

Flexibele huisvesting

Dit is eigenlijk hetzelfde als het huren van een ruimte in een bedrijfsverzamelgebouw echter zit je hierbij niet voor lange tijd vast aan het huren van een ruimte. Hier is namelijk meestal een flexibele opzegtermijn van toepassing. Dit betekent dat je deze huisvesting alleen gebruikt op de momenten dat jij die nodig hebt. Wel zijn de kosten van flexibele huisvesting iets hoger dan wanneer je ergens voor een langere tijd een ruimte huurt.

Lees ook: Hoe start je met een duurzame bedrijfsvoering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Meest gelezen

Het belang van een gezonde akoestiek op kantoor

Je hoort in deze tijd van thuiswerken vaak van medewerkers dat ze zich thuis beter kunnen concentreren dan op kantoor. Dit geeft stof tot...

Het hout in de kantoortuin aanpakken

Ben je nog wel tevreden met het tuinhuisje en de schutting, maar vind je de uitstraling niet meer zo mooi? Je zou ervoor kunnen...

De kracht van proactieve advisering bij het voorkomen van ziekteverzuim

Dat je als werkgever goede arbeidsomstandigheden voor je werknemers wilt creëren, staat buiten kijf. Een veilige werkomgeving en een prettige sfeer dragen bij aan...

Ergonomische bureaustoelen voor een gezonde werkplek

Om een bijdrage te leveren aan de productiviteit en het werkgeluk van je personeel bied je de juiste kantoormeubelen aan. Ergonomische kantoormeubelen zijn een...