6.9 C
Amsterdam
maandag, oktober 26, 2020
Home Bedrijfsvoering Huisvesting; welke mogelijkheden zijn er?

Huisvesting; welke mogelijkheden zijn er?

Zit je voornamelijk bij opdrachtgevers aan tafel, heb je echt een eigen praktijkruimte nodig of maak je van je zolderkamer of garage een kantoor? In dit artikel lees je wat de mogelijkheden zijn voor huisvesting.

Ga je voor thuiswerken?

Er zijn steeds meer starters die ervoor kiezen om in eerste instantie vanuit huis te gaan werken. Het heeft natuurlijk zo zijn voordelen; je hoeft niet te reizen waardoor je files en een overvolle trein ontloopt. Daarnaast kun je werken wanneer het jou het beste uitkomt en ben je geen geld kwijt aan het huren van een bedrijfspand.

Wel is het belangrijk dat je werk en privé zo veel mogelijk gescheiden houdt. Hoe leuk en gezellig het ook klinkt om aan de keukentafel te werken, als je telkens wordt gestoord door je partner of kinderen, of je irriteert aan het huishouden, kun je veel minder werk verzetten op een dag dan je eigenlijk zou willen. Daarom kun je er beter voor kiezen in een aparte kamer te gaan zitten en duidelijke afspraken met je familie te maken.

Om problemen te voorkomen ga je voor de start van je bedrijf eerst langs bij je gemeente om het bestemmingsplan te checken. Je mag namelijk niet zomaar een officieel bedrijf aan huis starten.

Een bedrijfspand als huisvesting

Je kunt ook op zoek gaan naar een goede bedrijfslocatie. Wat voor jou het ideale pand is, hangt af van de onderneming die je hebt. Ook speelt de sector waarin je gaat werken hierbij een rol. Eerst moet je bepalen of je het pand wilt kopen of huren. Wil je een goed begin maken, maak dan een wensenlijst met al je voorkeuren zoals bijvoorbeeld de minimale oppervlakte en het maximaal te besteden bedrag.

Of kies voor een bedrijfsverzamelgebouw

Je zou ook kunnen denken aan een bedrijfsverzamelgebouw, daar kun je ook een ruimte huren. Zo beschik je in ieder geval over een eigen kantoorruimte waar jij je klanten kan ontvangen. Het grootste gedeelte van de kosten deel je met de andere ondernemers die in het pand zitten. Daarnaast gelden er bij zulke gebouwen meestal flexibele regels omtrent contractduur en inrichting.

Flexibele huisvesting

Dit is eigenlijk hetzelfde als het huren van een ruimte in een bedrijfsverzamelgebouw echter zit je hierbij niet voor lange tijd vast aan het huren van een ruimte. Hier is namelijk meestal een flexibele opzegtermijn van toepassing. Dit betekent dat je deze huisvesting alleen gebruikt op de momenten dat jij die nodig hebt. Wel zijn de kosten van flexibele huisvesting iets hoger dan wanneer je ergens voor een langere tijd een ruimte huurt.

Lees ook: Hoe start je met een duurzame bedrijfsvoering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Promotionele USB sticks op de werkvloer

Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van de cloud. De cloud biedt veel voordelen. Het is eenvoudig om op afstand samen te werken en...

Hoe communiceer jij met je klanten?

Communiceren met je klanten is niet altijd even makkelijk. Het klinkt namelijk vaak een stuk makkelijker dan je denkt. Want kan jij prima communiceren...

Scoor altijd op het gebied van marketing met deze middelen! 

Marketing, het is iets waar ieder bedrijf mee te maken krijgt. De perfecte manier om naamsbekendheid op te bouwen en het zorgt daarnaast voor...

IT verhuur tijdens coronacrisis

De coronacrisis heeft grote impact op onze samenleving. Niet alleen privé krijgen we te maken met de gevolgen van het virus, maar ook op...