6.9 C
Amsterdam
vrijdag, april 16, 2021
Home Bedrijfsvoering Huisvesting Ontdek de mogelijkheden van domotica op het werk

Ontdek de mogelijkheden van domotica op het werk

Woningen worden steeds slimmer. Van een thermostaat die ervoor zorgt dat je huis lekker warm is zodra je thuiskomt, tot een slimme deurbel die je laat communiceren met mensen die voor de deur staan. Maar ook op het werk breiden de mogelijkheden zich snel uit. En die gaan inmiddels veel verder dan een slimme thermostaat of deurbel. Maak kennis met de wondere wereld van de domotica.

Dit is domotica

Domotica draait om het koppelen van elektronica voor automatiseringen thuis en op kantoor. Allemaal met als ultiem doel om het leven zo comfortabel en eenvoudig als mogelijk te maken. Een domotica bedrijf is erin gespecialiseerd om deze elektronica op zo’n manier in te zetten dat ze naadloos in het dagelijks leven integreren.

Een goed voorbeeld is een alarmsysteem van Satel Integra. Natuurlijk beveiligt dit systeem je kantoor of bedrijfspand met deur- en bewegingssensoren. Daarnaast stelt het systeem je in staat om in één keer alle deuren en ramen te vergrendelen. Op die manier weet je zeker dat er nooit een vergeten deur of raam open blijft staan, eigenlijk net zoals je je auto altijd met één druk op de knop volledig vergrendelt. Waarom zou dat voor je kantoorruimte dan anders moeten zijn? Nou, dat hoeft dus ook niet meer.

Zo’n slim alarmsysteem kan zelfs een elektronische waakhond aan laten slaan of lichten aandoen wanneer een van de sensoren wordt geactiveerd. De ongenode gast slaat dan geheid zo snel mogelijk op de vlucht.

Voor iedere wens een juiste oplossing

Uiteraard gaan de mogelijkheden van domotica veel verder dan beveiligen. We noemden al de slimme thermostaat, maar met de juiste componenten kun je nog veel meer winst halen op het gebied van energiebesparing. Ook hierbij kan er bijvoorbeeld voor worden gezorgd dat alles uit gaat wanneer de werknemers naar huis zijn, of door middel van slimme scènes gezorgd worden dat energie optimaal wordt benut op verschillende delen van de dag.

Slimme elektronica is tegenwoordig natuurlijk niet meer los te zien van een goede netwerkverbinding. Daarom is een belangrijk onderdeel van een domotica systeem een snel eigen netwerk, thuis of op het werk. Bij nieuwbouw zelfs met de mogelijkheid om het volledig in het ontwerp te integreren.

Kies voor advies op maat

Het beste resultaat met domotica haal je door een toepassing die is afgestemd op de wensen thuis of op kantoor. Iedere onderneming is immers anders, dus de perfecte automatisering verschilt ook per situatie. En het mooie van domotica is nu juist de flexibiliteit, waardoor altijd een situatie op maat kan worden vormgegeven.

Wij adviseren daarom altijd om een ervaren en professioneel domoticabedrijf in de arm te nemen om je te laten adviseren. Niet alleen ben je op die manier verzekerd van kwaliteit en een goede montage, je profiteert ook nog eens van de kennis en kunde van de professional. Grote kans dat die met oplossingen komt waar je zelf niets eens van had durven dromen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Meest gelezen

Het belang van een gezonde akoestiek op kantoor

Je hoort in deze tijd van thuiswerken vaak van medewerkers dat ze zich thuis beter kunnen concentreren dan op kantoor. Dit geeft stof tot...

Het hout in de kantoortuin aanpakken

Ben je nog wel tevreden met het tuinhuisje en de schutting, maar vind je de uitstraling niet meer zo mooi? Je zou ervoor kunnen...

De kracht van proactieve advisering bij het voorkomen van ziekteverzuim

Dat je als werkgever goede arbeidsomstandigheden voor je werknemers wilt creëren, staat buiten kijf. Een veilige werkomgeving en een prettige sfeer dragen bij aan...

Ergonomische bureaustoelen voor een gezonde werkplek

Om een bijdrage te leveren aan de productiviteit en het werkgeluk van je personeel bied je de juiste kantoormeubelen aan. Ergonomische kantoormeubelen zijn een...