6.9 C
Amsterdam
maandag, mei 17, 2021
Home Automotive Je zakelijke autoverzekering eenvoudig regelen

Je zakelijke autoverzekering eenvoudig regelen

Stil blijven staan is geen optie wanneer jij graag doorgroeit. Of dit nou persoonlijk is, met je eigen bedrijf of met je klanten. Ook onderweg is het geen optie om stil te blijven staan, daarom doe je er goed aan een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Op die manier ben jij er zeker van dat je altijd verder kan gaan, in welke situatie jij je ook bevindt.

Wat is een zakelijke autoverzekering?

Een zakelijke autoverzekering zorgt ervoor dat jij verzekerd bent op de momenten dat je dit het hardste nodig hebt. Bijvoorbeeld wanneer er iemand door rood rijdt en daarmee jouw auto beschadigd, of wanneer je zelf in en ongeluk terecht komt. Maar ook bij bijvoorbeeld brand- of stormschade en bij diefstal. Ben je verzekerd, dan betaalt de verzekering in veel gevallen de kosten, zodat je hier niet zelf voor op hoeft te draaien.

De Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is wettelijk verplicht in Nederland voor alle auto’s. Deze verzekering is voor schade die je met jouw eigen auto toebrengt aan anderen. Er zijn drie verschillende versies te vinden voor deze verzekering, er is namelijk ook nog een WA + Beperkt Casco en een WA + Volledig Casco beschikbaar. Bij de beperkte versie is schade aan je eigen auto verzekert in een aantal gevallen. Hierbij kun je denken aan diefstal of schade door storm of brand. Ook ruitschade valt hieronder. De Volledige Casco is de meest uitgebreide verzekering. Sluit je deze verzekering af, dan is je auto ook verzekerd voor schade aan de auto door een aanrijding. Ook wanneer de aanrijding je eigen schuld is.

Aanvullende verzekeringen

De basisverzekering kun je ook nog uitbreiden. Dit is niet verplicht, maar wel aan te raden wanneer jij denkt dat dit van belang is in jouw situatie. De Schadeverzekering voor Inzittenden is een verzekering die ervoor zorgt dat schade aan spullen van jouw passagiers en letselschade wordt vergoed. Ook voor iemand anders die op dat moment jouw auto bestuurt geldt deze verzekering. Daarnaast is er de Ongevallenverzekering voor Inzittenden. Dit is een verzekering speciaal voor inzittenden, ook de bestuurder. Hierbij wordt er een vast bedrag uitgekeerd wanneer een inzittenden blijvend invalide is na een ongeluk, of komt te overlijden. Als laatste is er ook nog de Rechtsbijstandverzekering die erg handig is wanneer je in conflict raakt met de tegenpartij na een ongeluk. Heb je deze verzekering afgesloten dan zorgt deze ervoor dat je recht hebt op juridische hulp.

Extra opties voor de elektrische auto

Rijd je een zakelijke elektrische auto? Ook dan gelden alle bovenstaande verzekeringen. Daarnaast zijn er in dit geval ook nog een aantal extra’s opties mogelijk. Zo is er een speciale pechhulp beschikbaar voor volledig elektrische auto’s voor wanneer de accu onverwacht leeg raakt. Er zal dan een hulpverlener naar je toe komen die jou en de auto naar de dichtstbijzijnde laadpaal brengt, of naar je eindbestemming.

Andere opties zijn hulp bij schade aan je eigen oplaadpunt wanneer deze nog niet door een andere verzekering is gedekt, en schadeherstel dat uitgevoerd wordt door automonteurs die hierin gespecialiseerd zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Meest gelezen

Zorg voor meer comfort voor je personeel!

Goed voor je personeel zorgen is erg belangrijk, want dit zorgt ervoor dat ze positiever zijn, meer werk verrichten en met een...

Privé gegevens delen als ondernemer, wel of niet doen?

Het lijkt misschien ontzettend handig; alle e-mails, appjes en telefoontjes die je op een dag binnen krijgt, binnen krijgen op hetzelfde telefoonnummer...

Het belang van een gezonde akoestiek op kantoor

Je hoort in deze tijd van thuiswerken vaak van medewerkers dat ze zich thuis beter kunnen concentreren dan op kantoor. Dit geeft stof tot...

Het hout in de kantoortuin aanpakken

Ben je nog wel tevreden met het tuinhuisje en de schutting, maar vind je de uitstraling niet meer zo mooi? Je zou ervoor kunnen...