Strooizout nodig, ook in zachte winters

0
17660
strooizout

Negentig miljoen kilo zout. Zoveel wordt er gemiddeld in Nederland in de winter op onze wegen gestrooid. In 2009-2010 zelfs 200 miljoen kilo! Ook jij wil een sneeuwvrij en ijsvrij tegelpad voor de deur van je bedrijfspand. En natuurlijk ook de oprit, de parkeerplekken en de rest van je bedrijfsterrein. Strooizout is ook hard nodig op de wegen, fietspaden en voetpaden in de buurt van scholen, hier wil je geen gevaarlijke situaties zien plaatsvinden. Bestel daarom ruim voldoende strooizout bij BUMA handel

Wat strooizout doet

Strooizout verlaagt het vriespunt. Het ijs op de stoep of op de weg smelt zodra het in verbinding komt met strooizout. Verspreid strooizout over wegen en zorg op die manier voor een goed begaanbare weg. Het strooizout mengt zich met ijs waardoor pekel ontstaat. Dit laat de temperatuur van het bevroren water dalen en de gladheid verdwijnt. 

Wat is strooizout?

Ondanks alle goed bedoelde weerberichten kan ijzel, sneeuw of vorst toch heel onverwacht komen. Dan is het wel zo prettig als je zakken strooizout hebt staan om gladheid rond je bedrijf, de school of je huis te bestrijden. Je kan natuurlijk ook preventief strooien om het parkeerterrein en belangrijke toegangsweg ijsvrij te houden. Strooizout kan je trouwens ook prima gebruiken om onkruid tegen te gaan. Mijn buurman gooit een paar keer in het jaar de inhoud van een zak strooizout over zijn parkeerplekken en hij heeft echt geen last meer van onkruid daar. Een zak strooizout of wegenzout van 25 kg koop je bij BUMA handel. Dit strooizout heeft een fijne structuur en zeer kleine korrels.

Maak gebruik van strooizout

Preventief strooien is het allerbeste. Zo voorkom je nare ongelukken en gladheid op voetpaden, fietspaden, wegen, trappen en staptegels. Hoe meer beweging, hoe beter het strooizout zich vermengt met het bevroren water. Dus hoe meer auto’s, fietsers en voetgangers, hoe sneller het strooizout zijn werk doet. Strooizout kopen doe je om gladheid te bestrijden. Het is een handige en efficiënte manier om gladheid voor te zijn. 

Ook strooien in zachte winters

Ondanks het steeds warmer worden van onze Nederlandse winters zal er vaker gestrooid moeten worden. Dit verwacht het KNMI. De reden is simpel. Bij een lange zeer koude periode moet je maar één keer strooien, bij afwisselende perioden van regen en vorst moet er vaker worden gestrooid. Zorg daarom voor voldoende strooizout!