Site pictogram B2bcontact

Hoe start je met een duurzame bedrijfsvoering?

duurzaam ondernemen

Je wilt duurzaam gaan ondernemen, onder andere omdat je door een duurzame bedrijfsvoering kosten kunt besparen. Bijvoorbeeld doordat je duurzame energie gaat gebruiken. Daarnaast kan het hebben van een duurzaam of groen imago bijdragen aan het succes van je bedrijf. Maar hoe pak je dat aan?

Wat is een duurzame bedrijfsvoering?

Bij een duurzame bedrijfsvoering gaat het om de balans tussen de mensen die er werken, het milieu en de maatschappij. Het is dan ook een onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wanneer je investeert in de duurzaamheid en in energiebesparende maatregelen levert dit vaak een kostenbesparing op.

Wat wil je binnen je bedrijf verduurzamen?

Bedenk hiervoor allereerst welke duurzame onderwerpen voor jou en je bedrijf belangrijk zijn. Onderstaand vind je een aantal belangrijke punten.

Minimaal energielabel C

Er wordt verwacht dat elk kantoor dat groter is dan 100 m2 in 2023 minimaal energielabel C moet hebben. Dit geldt niet alleen voor nieuwbouw, maar ook voor alle bestaande bouw. Check daarom het energielabel zodat je, indien nodig, hier tijdig maatregelen voor kunt nemen.

Je kunt daarom het beste kiezen voor duurzame energie. Met deze energie ben je minder afhankelijk van energie die afkomstig is van aardolie, aardgas en steenkool. Dit kan aanzienlijk schelen in de energiekosten.

Lees ook: 5 redenen waarom een online marketingbureau een goed idee is

Mobiele versie afsluiten