Site pictogram B2bcontact

Zakelijk leasen, wat zijn de voordelen?

leaseauto

Wanneer je als ondernemer vaak onderweg bent, bijvoorbeeld naar klanten toe om zaken te bespreken, dan is zakelijk leasen voor jou waarschijnlijk een goed idee. Alleen als je dan gaat leasen, komt er ook nog wel het één en ander bij kijken. Hoe zit het bijvoorbeeld met de kosten en waar moet je op letten als je een auto aanschaft? Daarnaast zijn ook de voordelen zeker van belang, want als deze er niet zijn, ga je uiteraard ook niet leasen.

Voor de meeste mensen is het duidelijk wat leasen is. Je huurt hierbij namelijk een auto van de leasemaatschappij, waarbij de auto dus eigendom blijft van hen. Zij zorgen voor het betalen van de kosten voor het onderhoud, de belasting en de verzekeringen. Jij betaalt vervolgens een bepaald bedrag per maand voor deze auto. Ook de benzine of het opladen van de auto, is voor je eigen rekening.

Wat zijn de voordelen van zakelijk leasen?

Wil je een nieuwe auto kopen, dan kost dit ontzettend veel geld. Daarnaast zit je altijd met onvoorziene kosten voor het onderhoud of door schade, waar je geen rekening mee houdt. Ga je echter een auto leasen dan heb je hier geen last van. Voor een bepaald bedrag per maand kun jij in een mooie auto rijden welke representatief is, denk aan een mooie Skoda, Audi, Seat of Volkswagen. En je hoeft je geen zorgen te maken over die onvoorziene kosten, want dat is voor het leasebedrijf.

Daarnaast kun je natuurlijk ook nog kiezen voor zakelijk elektrisch leasen. In dat geval geniet je niet alleen van een representatieve auto voor een vast bedrag per maand, maar geniet je ook nog van een lage fiscale bijtelling. Bij een auto die rijdt op benzine is de fiscale bijtelling 22% van de cataloguswaarde van de auto waarin je rijdt, maar bij een elektrische auto is dit slechts 4%.

Zijn er ook nadelen?

Gebruik je de auto ook voor privé doeleinden, dan moet je hier belasting over betalen wanneer dit minimaal 500 kilometer per jaar is. Is dit echter niet het geval, dan zal je een rittenregistratie bij moeten houden. Die belasting die je over je privékilometers betaalt noem je fiscale bijtelling en deze is, zoals hierboven al gezegd, 22% van de cataloguswaarde. Dit kan voor sommigen een nadeel zijn.

Ook biedt niet elke verzekeraar een juiste verzekering aan, dit kun je dan ook het beste doen via de leasemaatschappij. Belangrijk hierbij is wel dat je niet alleen een allrisk dekking hebt, maar ook een nieuwwaarderegeling. Mocht je de auto total loss rijden, dan krijg je in dit geval de nieuwwaarde van de auto terug, waarmee je een restschuld bij de leasemaatschappij voor het grootste gedeelte voorkomt.

Mobiele versie afsluiten